Nature & Vitality E-vitamin komplex 95 ml

Nature & Vitality E-vitamin komplex 95 ml
Szállítási idő
2-4 munkanap
2 330 Ft
Egységár: 25 Ft/ml

Nature & Vitality E-vitamin komplex Alfa-, Béta-,Gamma és Delta-tokoferol tartalommal

Részletek

Az E-vitamin készítmények többsége kizárólag alfa-tokoferolt tartalmaz, mely a tokoferolok arányát a szervezetben könnyen fölboríthatja, ami számos problémához vezethet. Termékünk fejlesztésekor a fő szempont egy olyan készítmény létrehozása volt, mely ezt a kényes egyensúlyt képes helyreálltani és megtartani. További szempontunk, mint idáig is minden termékünknél, hogy kizárólag természetes alapanyagokkal, allergének nélkül érjük el mindezt.


A termék fő előnyei:


1. Napraforgóból kivont természetes tokoferolok formájában tartalmaz E-vitamint Az olcsó szintetikus E-vitamin a dl-alfa-tokoferol. Ennek hasznosulása a szervezetben rossz. Ennek ellenére széles körben használják. Az alfa-tokoferol természetes formája a d-alfa-tokoferol. Ennek hasznosulása ugyan jó, azonban egyoldalú szedése csökkenti a szövetek gamma-tokoferol szintjét. A természetben amúgy sem fordul elő önmagában csak d-alfa-tokoferol, mindig más tokoferolokkal együtt van jelen. Ez már eleve intő jel kellene, hogy legyen. Sajnos még a természetes E-vitamin készítmények is csak d-alfa-tokoferolt tartalmaznak. Emiatt, hiába természetesek, mégis fölborítják a tokoferolok kényes egyensúlyát.
Az E-vitamin (d-alfa-tokoferol) képes meggátolni a szervezetben a szabadgyökök képződését, de a már jelen lévőket nem képesek semlegeíteni. Azonban a gamma-tokoferol erre is képes és sok egyéb többlethatással is rendelkezik az alfa-tokoferolhoz képest.
Szerencsére kaphatóak ma már kevert tokoferolokat tartalmazó E-vitamin készítmények, viszont többségük szójából-kivont tokoferolokat és szójaolajat is tartalmaznak. Egyre több probléma merül föl még a nem GMO-s szójával kapcsolatban is, ezért fejlesztőink fontosnak tartották, hogy szója-mentes tokoferolokat használjanak a termékhez. Ezért válsztottuk a napraforgót a tokoferolok forrásául, ebben semmilyen allergén vagy lektin nem fordulhat elő, az omega-6-ot megvonjuk ki belőle, csak a tokoferolokat.


2. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz! Kizárólag természetes összetevők!
Ezt egyszerűen meg tudtuk oldani. Vivőanyagként vegyszermentesen hidegen sajtolt lenmagolat használunk és cseppentős kiszerelést alkalmazunk, hogy kapszulákat se kelljen nyelni, így a fölösleges adalékanyagok is elkerülhetőek lettek.


3. A hordozóanyagként választott lenmagolajban lévő különböző bioaktív anyagok (alfa-linolénsav, lignánok, stb) és a készítményben lévő természetes tokoferolok között szinergista hatás érvényesül:
- A gamma-tokoferol képes gátolni a COX-2 enzimet, így megakadályozza a nyugati táplálkozásra jellemző túlzott omega-6 zsírsav fogyasztásból származó gyulladásfaktorok keletkezését. A lenmagolajban lévő omega-3 zsírsavak közé tartozó alfa-linolénsav egy másik mechanizmussal szintén csökkenti a túlzott omega-6 fogyasztás káros hatásait. Így együtt még jelentősebben képesek csökkenteni a gyulladásfaktorok képződését, ami jó hatással lehet többek között ízületi-gyulladás esetén. - A lemagolaj önmagában könnyen avasodik és nagy mennyiségű fogyasztása a szervezetet fokozott oxidatív terhelésnek teszi ki, mely károsíthatja a sejtek szerkezetét. Készítményünkben ellenben tokoferolokkal van megfelelően összedolgozva úgy, hogy ennek pont az ellenkezője valósuljon meg: védi a sejtek szerkezetét, csökkenti az oxidatív terhelést, rendkívüli stabilitás.


Fölhasználási javaslat: Naponta 20-60 csepp, azaz 1-3 mokkáskanál fogyasztása igény szerint. Lehetőleg étkezés közben fogyasszuk. 1 üveg az egyéni igényektől függően minimum 1 hónapra, maximum 3 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz 1 fő számára.


1 adag (20 csepp) az alábbiakat tartalmazza:


Alfa-tokoferol 67mg


Béta + gamma-tokoferol 25mg


Delta-tokoferol 11mg Omega-3 alfa-linolénsav (lenmagolajból) 350mg


Összetevők: Természetes tokoferolok keveréke (napraforgóból kivonva), hidegen sajtolt lenmagolaj. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz!


Származási hely: EU Kiszerelés: 95 ml

Adatok
Kiszerelés
95 ml
Cikkszám
st39
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!