Az itthon egyelőre még kevéssé ismert alternatív nyílgyökérliszt a gluténmentes, vegán, paleo, kosher és halal étrendek sokoldalú alapanyaga.
Nem tartalmaz gabonát, ezért kiváló megoldás a kukoricakeményítő és a hagyományos lisztek kiváltására. Íztelen, könnyen emészthető, fehér színű keményítő. Gluténmentes, nem tartalmaz lektineket, fitátokat, szaponinokat.
Felhasználása: szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére. Sűrítéshez 1-2 teáskanál nyílgyökérlisztet használhatunk 1 evőkanál búzaliszt helyett. Piskóta sütéséhez is alkalmas. Használatával elkerülhető a sokszor tisztázatlan eredetű kukoricakeményítő alkalmazása. Különféle kenyerek sütésénél bátran keverhető más lisztekkel, például mandulaliszttel, kókuszliszttel és tápiókaliszttel is. Rántottcsirke panírozásához adható hozzá reszelt édesburgonya és akár szárított gyógynövények is.
Kiváló kálium-, vas- és B-vitamin forrás, GMO mentes, nem tartalmaz növényvédő szereket, adalékanyagokat és ízesítőszereket.
Tulajdonságok:
- Gluténmentes
- Anti-tápanyagoktól mentes keményítő
- Serkentheti az anyagcserét
- Javíthatja a vérkeringést
- Támogathatja az egészséges szívműködést
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Paleo; Gluténmentes; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz (természetes módon előforduló cukrokat tartalmazhat); Élelmi rostban gazdag; Nátriummentes/Sómentes
Összetétel: 100% organikus nyílgyökér liszt, kizárólag növényi összetevőt tartalmaz.
Nyomokban gabonaféleségeket, földimogyorót, dióféléket, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Javasolt felhasználás, adagolás: Sütőlisztként és sűrítőanyagként is használható
Egy adag = ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös helyen, gyermekek számára hozzáférhetetlen módon tárolandó.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.