Gazdag fenol- és rostforrás, aktív szabadgyök fogó, antioxidáns, flavonoidforrás
A termék tulajdonságai
- Nyersen fogyasztható
- Befőttként, vagy mélyhűtve tárolható
- Az eperfafélék termései köztudottan gazdag flavonoidforrások
- Jótékonyan hat a szívre
Információk
Az eperfa Európa legnagyobb részén - Magyarországon is - honos. A fehér eperfa Kínából, a fekete eperfa feltehetően Közép-Ázsiából származik, termésük a faeper vagy közismert nevén az eper. Májusban virágzik, a porzós barkák halványzöld színűek, az érett gyümölcs színe sötétbordó, majdnem fekete. Az eperfafélék termései köztudottan gazdag flavonoidforrások, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin és izokvercetin is található bennük, melyek mind kiváló antioxidánsok. Mind a fehér, mind a vörös és a fekete gyümölcs is gazdag fenolforrás, ezáltal jótékonyan hatnak a szívműködésre. Közismert, hogy a piros és sötétlila színű gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidáns hatóanyagokat.
Javasolt felhasználás, adagolás
Egy adag = ízlés szerint
Nyersen fogyasztható. Befőttként vagy mélyhűtve tárolható.
Tárolás
Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve