A kakaópaszta, más néven kakaó likőr készítése során a nyers kakaóbabot finomra őrlik, ezt a folyékony állapotú masszát tallér alakúra formázzák és kihűtik. A gyártáshoz a kiváló minőségű Cacao Criollo fajtát használják. Ez a termék a kakaó összes összetevőjét tartalmazza.
A csokoládé az egyik legkedveltebb élelmiszer a világon. Az elmúlt években bebizonyították, hogy nyers formában rendkívül jót tesz az egészségünknek. A Theobroma Cacao egy a trópusi éghajlaton, főleg Dél-Amerikában termő örökzöld cserje. Gyümölcse a kakaóbab, a csokoládé alapanyaga. A perui termelők a termést kézzel szedik, a betakarított hüvelyeket kézzel megtörik és erjedni hagyják. A folyékonnyá váló masszában zajló kémiai folyamatok során csökken a bab keserűsége.
Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék. Ezen túl csökkentheti a stroke és a rák kockázatát. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja. Ezek a zsírok nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és a argine.
Összetevők
BIO Criollo kakaó Peruból
Javasolt felhasználás, adagolás
Egy adag = ízlés szerint
Tökéletes süteményekhez, fagylaltokhoz, vagy önmagában való fogyasztásra is.
Tárolás
Tárolja hűvös (kb. 18-20 C fok), sötét és száraz helyen.
Rendelet
Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.