Fagylaltgép nélkül is készíthető, csökkentett szénhidráttartalmú por fagylalthoz, parféhoz, shakekhez.
A termék tejport, tojást, glutént, mogyorót, földimogyorót, mandulát, szezámmagot is feldolgozó üzemben készült, ezért keresztszennyeződés előfordulhat.
FELHASZNÁLÁS:
Hozzávalók: 70 g fagyipor + 2 dl tej. A tejet egy tálba öntjük majd hozzáadjuk a fagylaltport. Kézi mixerrel először alacsonyabb majd magasabb fordulatszámon felverjük krémes állag eléréséig. Ezután a masszát poharakba adagoljuk majd fagyasztóban kifagyasztjuk.
A cukor helyett eritritet, xilitet és maltitot tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz, mint a cukrot tartalmazó ételek. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra.
ÖSSZETEVŐK:
növényi zsírpor (glükóz, teljes mértékben hidrogénezett növényi zsír(kókusz), emulgeálószer: E 471, E472a, tejfehérje, stabilizálószer: E 340ii) édesítőszer: eritit, xilit, maltit, steviol-glikozidok, emulgelószer: E 473, sűrítőanyag: módosított burgonyakeményítő: szentjánoskenyérmagliszt, alginát keverék (stabilizálószer: E 339, E 450, E 401, E 516, cukor) tömegnövelőszer: polidextróz, zsíros tejpor, tejsavópor, zselatin, aromák, dextróz, étkezési sav: citromsav, aszkorbinsav, színezék: béta karotin, lutein, só
Allergén: tej
TÁPANYAG:
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia: 1630 kJ/389 kcal zsír: 28,3g amelyből telített zsírsavak:18,0 g szénhidrát: 59,2 g* amelyből cukrok: 7,0 g amelyből poliolok: 38,1 g rost: 4,1 g fehérje: 3,1 g só: 0,00 g, nem felszívódó szénhidrát 16g