- HASZNÁLATA KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT AJÁNLOTT
- HIDEG SAJTOLÁSSAL KÉSZÜLT
- ADALÉKANYAG- ÉS VEGYSZERMENTES
- KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA
- TÁPANYAGOKBAN KIEMELKEDŐEN GAZDAG VÉGTERMÉKKEL
Ehető-Kenhető Mandulaolaj
Belsőleges fogyasztása szépíti a bőrt, a hajat és a körmöket, illetve elősegíti az emésztést, támogatja a belek tisztítómunkáját, csökkenti az éhségérzetet. Külsőleg növeli a bőr víztartalmát, és javítja textúráját.
A mandulaolaj sikerének egyik kulcsa, hogy minden bőrtípusnál alkalmazható, nem allergizál, nyugtat, táplál és segít megtartani a bőr nedvességét. Önmagában vagy illóolajokkal keverve alkalmazhatjuk masszázs vagy kozmetikai célokra, hogy bőrünk megőrizze fiatalságát, nedvességtartalmát.
Ajánlott:
- ARC- ÉS TESTMASSZÁZSHOZ
- CSECSEMŐMASSZÁZSHOZ
- NYAK- MELL-ÉS DEKOLTÁZS BŐRÉNEK ÁPOLÁSÁHOZ
- SZÁRAZ, REPEDEZETT VAGY ÉRZÉKENY BŐRRE
- ÉS HAJPAKOLÁSKÉNT
Erőteljes bőrnyugtató, napozás-és szoláriumozás után, bőrviszketés, ekcéma, dermatitis, psoriasis esetén.
Kíméletes gyártástechnológia
A hidegen sajtolás egy hőkezelés nélküli préselés. A hőmérsékletemelkedés kizárólag a fizikai súrlódás miatt következik be. A préselés után az esetlegesen fennmaradó szennyeződések eltávolítása végett szűrjük az olajat.
A hidegen sajtolt olaj jelentős mennyiségben tartalmaz palmitinsavat, sztearinsavat, linol-, és linolénsavat, E-vitamint illetve antioxidáns vegyületeket is.
A hidegsajtolásnál semmiféle adalékanyagot nem használunk fel, csupán mechanikusan préselésnek tesszük ki az alapanyagokat (mandulákat). A hevítéssel és az oldószeres kezeléssel az olajok beltartalmi értéke is változik. Az értékes, zsírban oldódó vitaminok (pl.: Az E-vitamin, tokoferol) hőérzékeny vegyületek, hő hatására elbomlanak. Ezért is fontos, hogy a hidegen sajtolt olajok esetén a hőfok nem mehet 40°C fölé, így ezekben nagyobb mennyiségben megtalálható ez a vitamin, mint az extrahált olajokban, így nagyobb mennyiségben is tud hasznosulni szervezetünkben.
A másik fő pozitív tulajdonsága ennek a hidegen sajtolt mandulaolajnak az, hogy a magra jellemző ízű, színű, illetve illatú marad, ezáltal az étkezésbe is könnyebben beilleszthető. Akár utólagos ízesítéshez is használhatjuk őt.
Az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű zsírbevitel. Ezt ajánlott vegyszer és adalékanyag-mentes, minőségi, hidegen sajtolt olajokból fedezni.
Nettó tömeg: 250 ml
Összetevők: 100% Mandulaolaj.
Gluténmentes, PALEO.
Nyomokban szezámmagot, mustármagot és dióféléket tartalmazhat.
Adagolási javaslat:
Külső használat: Alkalmazd naponta, szükség esetén naponta többször.
Belső használatra: Emésztési zavaroknál; 1 vagy 2 evőkanál naponta reggel éhgyomorra. Tápanyagforrásként és az anyagcsere serkentéséhez, ételekhez adagolva, pl.: salátaöntetként 1-2 teáskanállal. Gyermekeknek 1 mokkáskanállal.
Tápanyagok/hatóanyagok
|
100 g
|
NRV%
|
Energia (kJ/kcal)
|
3695/899
|
|
Zsír:
|
99,85 g
|
|
Ebből telített zsírsav:
|
7,76 g
|
|
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
Többszörösen telítetlen zsírsav:
|
69,34 g
22,75 g
|
|
Omega 3 zsírsav
Omega 6 zsírsav
|
<0,1 g
17,14 g
|
|
Szénhidrát
amelyből cukor:
|
0,05 g
<0,03 g
|
|
Fehérje:
|
<0,2 g
|
|
Só:
|
0,075 g
|
|
E-vitamin:
|
24,7 mg
|
206%
|
Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott.
- A termék 3 éves kortól alkalmazható.
- A termék alkalmazható vérhígító mellett.
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
- A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában.
Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs kihatással a termék minőségére.
Származási hely: Magyarország