Dr. Natur étkek Stevia por (Édesfű, Jázminpakóca)
Édesíts Egészségesen!
Zéró kalória!
Glikémiás index: 0
A stevia nemzettségbe 240 faj tartozik, amiből csak két olyan dobogós fajnak elég édes a hajtása ami szóba jöhetett, kettőjük közül pedig az abszolult győztes a rebaudiana!
Ő tartalmaz a legtöbbet az édes ízt adó szteviol-glikozidokból (kb 15%).
A növény édes ízét egy úgynevezett diterpén-glikozid molekula, a szteviozid metabolitja, a szteviol glikozid adja.
Ez egy olyan, a cukornál 250-300-szor édesebb molekula, amivel főzni és sütni is lehet, mert hő hatására is megtartja az édességét.
Ráadásul az emésztőenzimek sem képesek lebontani, így gyakorlatilag nem szívódik fel a szervezetedben, tehát a kalóriaértéke nulla.
Különböző pH-értékű élelmiszerekben, üdítőkben vagy savanyított tejtermékben is jól használható, mindenben elfér, ami „házi”, legyen az sütemény, puding, szörp, lekvár, befőtt vagy épp joghurt.
Összetevők: Szteviol-glikozidok Reb-A 97% (Stevia rebaudiana)
Felhasználási javaslat:
1 késhegynyi mennyiség, 1 teáskanál cukornak felel meg.
Sütéshez, főzéshez, teaként elkészítve és kozmetikai célokra ajánljuk.
Tipp:
Feszesítő stevia arcpakolás: pici tejjel keverd kenhető pasztává, vidd fel, 20 perc után mosd le, és hetente kétszer alkalmazd.