A 300 mikron méretű részecskék biztosítják, hogy a szőlőmag lisztben lévő antioxidánsok mint a flavonoidok, polifenolokban és procianidinek valamint az értékes nyomelemek (kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas) könnyen felszívódjanak a szervezetben.
Rosttartalma elősegíti az emésztést, antioxidánsai érvédő hatásúak, erősítik a szervezet immunrendszerét, és javítják az erőnlétet.
A magas rost- és antioxidáns beltartalommal rendelkező liszt keverhető turmixba, müzlibe, teába, kávéba, fogyasztható kefirrel, joghurttal, vagy mézzel elkeverve.
Ugyanakkor segíti az élesztő munkáját is, így kenyérfélékhez, süteményekhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható.
Paleolit étrendbe is beilleszthető!
Fogyasztási javaslat: napi 1-2 teáskanálnyi mennyiség.
Külsőleg mézzel, illetve vízzel keverve arcpakolást készíthet belőle, mely felfrissíti, szépíti a bőrt.
Összetevők: antioxidáns kapacitás: 3,3 mM/100g
tiszta antocianin tartalom : 93,6 mg/ 100g
Tápanyagok/hatóanyagok 100 g |
|
Antioxidáns kapacitás |
3,3 mM |
Tiszta antocianin tartalom |
93,6 mg |
Energia (kJ/kcal) |
554/133 g |
Zsír |
8,16 g |
Szénhidrát |
0,24 g |
Keményítő |
|
Fehérje |
12,71 g |
Származási hely: Magyarország