A zab lassan felszívódó, komplex szénhidrátokat tartalmaz ballasztanyagok formájában, és flavonoidokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, főként kovasavat – szilíciumot, illetve vas, réz, cink, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, mangán és vitaminok, főként D és K1-vitamin forrás.
Ha a reggelit egy adag zabbal indítod, amihez jól passzolnak a gabonatejek és az aszalt gyümölcsök is, máris sokat tettél az aznapi fizikai, szellemi erőnlétedért, és hangulatodért.
Hosszútávon pedig a rosttartalomnak köszönhetően, számos civilizációs betegséget is kivédhetsz.
A zabpehelyre azonban ne csak müzliként gondolj, a zabpehely nagyszerű panírozáshoz, sütemények és zöldség krokettek készítéséhez is.
Nem csak enni lehet, a zabpelyhet külsőleg is használhatod, arcpakolást készíthetsz belőle, de akár zabpelyhes fürdőt is vehetsz.
Tudtad?
A zab önmagában nem tartalmaz glutént. Csak akkor okoz panaszt, ha a betakarítás, feldolgozás során érintkezik, szennyeződik más gabonákkal (keresztszennyeződés).
Összetevők: 100%-os tisztaságú teljes értékű zabból
Felhasználási javaslat: Külsőleg - Belsőleg
Figyelmeztetés:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült! Glutént tartalmaz!