LR Health & Beauty Colostrum Direct ital 125 ml

Készleten van
Raktárkészlet:
LR Health & Beauty Colostrum Direct ital 125 ml
Kiszerelés
125 ml
Szállítási idő
2-3 munkanap
12 490 Ft
Egységár: 100 Ft/ml
  • Kizárólag Németország területén tartott tehenek tejéből
  • Az első órákban termelt felesleges kolosztrumból
  • Kímélő előállítási eljárással készül, hogy megőrizzük az értéke s hatóanyagokat
  • Tartósítószer hozzáadása nélkül
  • Kolosztrum-alapú prémium termék
  • Folyékony kolosztrum zsírtalanítva és kazeinmentesítve
  • Különleges hidegeljárással készül
  • Fogyasztási javaslat: napi 8 ml
Részletek

Colostrum a természet csodája

'A Colostrum az LR-től egy kíméletes eljárással készített prémium minőségű természetes termék. Mint minden természetes nyersanyagnál, itt is előforulhatnak eltérések. Lehetséges például, hogy flakononként változik az íze vagy az állaga. Ez azonban nem érinti a termék minőségét és értékadó összetevőit.
Ezt például az SGS INSTITUT FRESENIUS teljeskörű vizsgálatai és rendszeres ellenőrzései garantálják.'

Sabine Larsen-Vefring
Étrend-kiegészítő Termékfejlesztési 
és Minőségbiztosítási Igazgató

Mi a Colostrum?

A kolosztrum a szarvasmarha előteje, amely a kisborjú szülését követő néhány napban termelődik. Ezt követően képződik a már teljesen folyékony állagú és fehér színű anyatej. Az LR Colostrum termékcslád hatását a kolosztrum garantálja. A kolosztrum az embernél és a szarvasmarháknál egyaránt megtalálható.

Mik a Colostrum hatóanyagai és hogyan hatnak?

Minden édesanya tisztában van azzal, hogy mennyire fontos az anyatej gyermeke számára. Egyetlen kémiai laboratórium sem képes az anyatejhez hasonló táplálék létrehozására, nem is beszélve a még értékesebb kolosztrumról. Az előtejben jelenlévő hatóanyagok sehol máshol nem találhatók ilyen magas, tökéletesen harmonikus koncentrációban. A csecsemők alapvető immunvédettséggel jönnek a világra, míg a kérődző emlősállatok kicsinyei híján vannak ennek. A kolosztrumtej pótolja ezt, ez az újszülött borjú immunrendszerének alapja.

A tehéntől származó kolosztrum biológiailag hasonló felépítésű fehérjéket tartalmaz, mint az emberi vérben található immunanyagok, azonban negyvenszer nagyobb koncentrációban. A tehén az ellést követő 3 nap alatt közel 2 kg különféle immunglobulint termel. Ugyanezen immunanyagokból egy ember vérében csak néhány grammnyi kering. Kutatók azt is bizonyították, hogy ezek az elemek felszívódnak és hasznosulnak az emberi szervezetben is. Magas immunglobulin tartalma hatékonyan támogatja a szervezet immunrendszerét. A kolosztrumból készült termékekről elmondható, hogy a világon az egyetlen szájon át bevehető immunglobulin-tartalmú anyag, és az egyetlen, amellyel az immunrendszer számára hasznos fehérjéket (laktoferrin, interferon, interleukin, stb.) szájon át a szervezetbe juttathatunk.

Olyan vírusellenes antitesteket tartalmaz, amelyek megtámadják a virális kórokozókat. Vírusellenes hatóanyagok széles skálája található benne.

A kolosztrum tartalmaz egy egészen különleges enzimet, a telomerázt, amelyet szakemberek az "örök élet enzimjének" is neveznek. Sejtosztódáskor védi a sejteket, meghosszabbítva ezzel élettartamukat. A kolosztrum az egyetlen ismert anyag, amely
tartalmazza a telomeráz enzimet. Ez azonban egyedül a folyékony Colostrum termékben található meg.

Tartalmaz továbbá vitaminokat, aminosavakat citokinek (interferonokat és interleukinokat), valamint növekedési faktorokt és nyomelemeket.

Mióta ismerjük a kolosztrum hatásait?

A kolosztrumot már 2000 évvel ezelőtt, Indiában is használták a gyógyításban. Európában először egy 1803-ból származó enciklopédia erősítette meg jótékony tulajdonságait és mint a „természet ősanyagát” méltatta. Olvashatunk róla Goethe és Schiller háziorvosaként ismert, Dr. Hufelandnál is, aki felismerte a kolosztrum nagyszerű tulajdonságait és használta betegei immunrendszerének megerősítésére. A II. világháború előtt vidéken szokásban volt, hogy ha valaki megbetegedett, mindjárt szalasztottak valakit a közeli tehenészetekbe, hogy van-e frissen ellett tehén, amelynek kolosztrumtejét a beteg megkaphatná.

Napjainkban a természetes gyógymódok és az egészséges élelmiszerek iránti növekvő érdeklődés különleges aktualitást ad a kolosztrum – ma már tudományosan is – igazolt visszatérésének.

Kolosztrum és kolosztrum között van különbség. Hogy az LR Colostrum termékcsaládjának kiváló minőségét garantálni tudják, az előállítás minden lépését Németországban, folyamatos ellenőrzés mellett végzik.

Az INSTITUT FRESENIUS Minősítő Pecsét az egyik legszigorúbb minősítés a piacon. AZ SGS INSTITUT FRESENIUS felügyeli az LR saját minőség-ellenőrzését is az LR Colostrum termékek előállítása során. A nyers kolosztrum beszállításától a feldolgozáson át a késztermék előállításáig minden egyes lépést rendszeresen ellenőriznek.

Nyersanyag-vizsgálat

Az LR kizárólag olyan kolosztrumtejet használ, amelyet Németországban élő tehenektől, az ellés utáni első néhány órában nyertek. Csak a felesleges kolosztrumot gyűjtik össze, amelyet aztán átfogó tesztelésnek vetnek alá. Minden termelési fokozat akadálytalanul visszaellenőrizhető!

Feldolgozás

A nyers kolosztrum teljes feldolgozási folyamata az LR szigorú ellenőrzése mellett folyik, amely kiegészül a független SGS INSTITUT FRESENIUS felügyeletével, amely a feldolgozás minden lépését rendszeresen ellenőrzi.

A késztermék minőség-ellenőrzése

Az LR minden termelési lépést átfogóan ellenőriz – mikrobiológiai, fizikai paramétereket csakúgy, mint az értékes összetevők koncentrációját. Ezt felügyeli az
SGS INSTITUT FRESENIUS is, független laboratóriumi elemzésekkel és tesztvásárlásokkal.

Hogyan adagoljuk a Colostrum Direct -et

Colostrum Direkt: 8 ml/nap

Télvíz idején immunerősítésre egyhónapos kúrát javaslunk. Aki viszont könnyen megbetegszik, esetleg bármilyen jellegű súlyosabb vírusbetegségből lábadozik, annak érdemes hosszabb ideig szedni. Kúraszerűen a Colostrum Direkt, míg rendszeresen a Colostrum Compact Kapszula szedése ajánlott.

Ez utóbbi elsősorban a felső légutak, a száj vagy a nyelőcső megbetegedései esetén javallott. A kíméletes, hőkezelést nem igénylő gyártási eljárásnak köszönhetően azonban az oldat (Colostrum Direkt) további igen fontos anyagokat tartalmaz (pl. telomeráz és endorfin), amelyek a többi készítményben nem találhatók.

Mik a Colostrum Direct összetevői?

100% zsírtalanított, kazeinmentes tehén előtej (kolosztrum), laktózt tartalmaz

Néhány szakvélemény nemzetközi kiadványokból:

A Colostrum aspecifikus gátlótesteket tartalmaz, amelyek a felsőlégúti betegségek széles skálája, különösen az Őnfluenza vírus ellen védelmet nyújtanak. A kolosztrumot a szakirodalom főleg az Ázsiából származó influenza vírus ellen kifejtett különleges hatásáért méltatja, amely állati/emberi mutációból keletkezett. Drs. Shortridge, Journal of Tropical Pediatrics

A tehéntől származó és orálisan szedhető Colostrumban található immunfaktorok hatásosak a bélrendszerben található betegséget okozó organizmusok ellen. A tehén kolosztrumában található immunglobulinok szedése új lehetőséget kínál a (vírus és bakteriális) antigének által okozott bélrendszeri megbetegedések passzív immunizációjára. Dr. R. McClead, Pediatrics Research

Csak a Colostrumban található retinsav bizonyult hatékonynak és redukálta a herpesz vírus kolonizációját. Teljes gyógyulás nem volt megfigyelhető, azonban a retinsav hatásosan redukálja a vírusszámot (100–10000 víruskópia/plazma ml). Ilyen vírusszám mellett már a szervezet immunrendszere is képes megakadályozni a tünetek megjelenését. Drs. Charles Isaacs, Experimental Biology, Science

Klinikai tanulmányok igazolták, hogy a tehénből származó Colostrum immunglobulin tartalma gátolhatja az allergiás folyamatok kialakulását, illetve csökkenthetik az allergiás reakciókat. Drs. Tortora, Funke & Cast, Microbiology

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A COLOSTRUM TERMÉKCSALÁDRÓL

Egészséges-e az előtej?
A kolosztrumot, vagyis az előtejet, minden emlős, így az ember is termel, közvetlenül a szülés utáni időszakban. Az újszülöttek immunrendszere számára ez meghatározó fontosságú a benne található immunglobulinok, enzimek és fehérjék miatt, amelyek az immunrendszer építőkövei.

Miért jobb ez, mint a „bevált” multivitaminok?

A Colostrum kivonat természetes alapú, szemben a szintetikus alapú készítményekkel, ismert mellékhatása nincs. A természetben fellelhető anyagok közül a kolosztrumban a legmagasabb az antitest koncentráció. Az antitestek intelligens molekulák, amelyek felismerik a baktériumokat.
Nem jut a szervezetünkbe elegendő előtej az anyatejből?

Miért van szükségünk néhány évvel később újból Colostrumra?

Az embert érő környezeti hatások, egyre agresszívebbek (adalékanyagok, allergének, fertőzések stb.), így az immunrendszer erősítése is elengedhetetlen, hogy eredményesen fel tudjuk venni a harcot velük szemben. A legyengült szervezet hajlamosabba a visszaeső, folyamatos „kis megfázásra”, allergiára, és könnyebben kap el súlyosabb betegségeket is. A Colostrum abban segít, hogy immunrendszerünk teljesen fel legyen vértezve mindenfajta vírusos támadással szemben.

Hogyan szedjük a Colostrumot? Rövid ideig vagy tartósan?

A Colostrum fogyasztása egyénenként változó. Egy egészséges, jó közérzetű ember talán csak az immunrendszerét akarja erősíteni a tél előtt és ezért egy egyhónapos kúrát tart. Aki viszont télen könnyen megbetegszik vagy tavasszal allergiás, annak érdemes hosszabb ideig szedni. Kúraszerűen a Colostrum Direkt, míg rendszeres szedésre a Colostrum Compact Kapszula ajánlott.

Túl lehet-e adagolni a Colostrumot?

A Colostrumot nem lehet túladagolni, ismert mellékhatásai nincsenek.

Befolyásolja-e a termék minőségét az, hogy milyen anyagok jutottak a tehén szervezetébe?

Nagyon fontos szerepe van, hogy milyen környezeti hatásoknak van az anyaállat kitéve. Ha télen-nyáron istállóban tartják, nem tud eleget mozogni és táplálékába kerühet növényvédő szer, műtrágya. A Colostrum készítmények alapanyagát csak és kizárólag német biogazdaságokban gyűjtik. Az LR csak az ellést követő első 12 órában Termelődött, és a borjú számára már felesleges előtejmennyiséget használja fel. Termékeinket a több mint 160 éves SGS INSTITUT FRESENIUS is minősíti, amely Európa legnevesebb minőségbiztosítási intézete.

Honnan ered az előtej-fölösleg? A kisborjúnak talán nagyobb szüksége lenne rá…

Természetesen a borjú megkap mindent, amire szüksége van, előtejből is annyit, amennyi csak kell a fejlődéséhez. Az anyaállat azonban minden újabb ellésnél egyre több kolosztrumot ad, így (az első ellést általában kivéve) bőséges felesleg keletkezik amely aztán felhasználható, feldolgozható.

Miként lehetséges az, hogy a tehén szervezetéhez igazodva kialakult Colostrum az ember számára is hasznos?

A tehéntől származó kolosztrum biológiailag hasonló felépítésű fehérjéket tartalmaz, mint az emberi vérben található immunanyagok, ezért az ember szervezete hasonlóan fel tudja használni saját immunrendszerének támogatásához. Ezt igen sok vizsgálat és szakmai publikáció támasztja alá.

Vannak-e ellenjavallatok, pl. tejallergia?

Bár a Colostrumból a készítmény előállítása során a leginkább allergizáló komponenst, a kazeint kivonják, tejallergia esetén csak az orvossal megbeszélve javasolható, és akkor is igen kis adaggal kell kezdeni. Ha nem jelentkezik allergiás reakció, akkor lehet emelni az anyagot.

Szabad-e a terhesség alatt Colostrumot szedni?

A Colostrumot nyugodtan lehet szedni terhesség alatt is. Még ajánlatos is lenne, nem utolsó sorban azért, mert fokozza a tejképződést.

Mióta van Colostrum forgalomban?

Ez országonként változó. Európában és Amerikában a Colostrum készítmények kb. 6-8 éve vannak forgalomban.

Szedhetik-e cukorbetegek a Colostrumot?

Igen, a cukorbetegek is szedhetik.

Van-e a Colostrumnak mellékhatása?

A Colostrumnak nincs ismert mellékhatása.

Fogyaszthatják-e a Colostrumot a vegetáriánusok?

Ez kizárólag a vegetáriánus saját döntése. Ha a tejfogyasztást nem utasítja el, akkor csak hasznára válhat a Colostrum fogyasztása. Egyébként pedig éppen a vegetáriánusoknál áll fenn annak a veszélye, hogy bizonyos tápanyagokból hiányt szenvednek. A Colostrum ezeket kínálja nagy mennyiségben.

Van-e kölcsönhatás a Colostrum és más gyógyszerek között?

Ismert kölcsönhatás nincs. Egy nagyobb tanulmányban azt tapasztalták, hogy csökkentheti a vérnyomást és a vércukorszintet. Egyéb gyógyszerek szedése esetén érdemes orvos tanácsát kérni.

Szedhetik e olyanok is a Colostrumot, akik kemoterápiás kezelés alatt állnak?

Ez attól függ, mi indokolja a kezelést. Ha onkológiai kezelés része, akkor a Colostrum külön ajánlott, mivel erősíti az immunrendszert, amelyet erősen próbára tesz a kemoterápiás kezelés. Ha azonban pl. autoimmun megbetegedés miatt indokolt a kemoterápia, akkor nem javasoljt a Colostrum szedése, mert ilyen megbetegedéseknél éppen az immunrendszer indokolatlan túlműködése lehet a probléma, amelyet a Colostrum csak erősíthet. Ilyen esetekben inkább az Aloe Vera Ivógéleket ajánljuk.

Mi a garancia, hogy ezek az állatok nem érintettek a kergemarhakór fertőzésben?

Előállítónk, mint tejfeldolgozó vállalat az állatorvosi hivatal állandó és rendszeres ellenőrzése alatt áll. AZ EU rendelkezései az előállítással kapcsolatban itt is megfelelően érvényben vannak és a Colostrum termékek a bevizsgálás során kitűnő minősítést értek el, amelynek eredményeként a vállalat is megkapta az EU engedély számot: DE BY 70021 EG. Tehát nálunk, minden a szabályoknak megfelelően folyik.

A Colostrum alkalmazását – mivel állati eredetű termék lévén – 1 éves kor alatt nem ajánljuk.

SZABADALMI SZÁM: DE 10 2011 008 579 A 1

Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Adatok
Cikkszám
800008
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!