Szafi Free Ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék hajdinával 1000 g

Rendelhető
Szafi Free Ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék hajdinával 1000 g
Márkák
Szállítási idő
2-3 munkanap
Kiszerelés
2 870 Ft
Egységár: 2,87 Ft/g

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.

Részletek

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000 g

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. 

Összetevők:  Hajdinaliszt (53%), tápióka keményítő, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Átlagos tápérték

100 g lisztkeverékben

100 g kész kenyérben*

energia:

1407 kJ / 333 kcal

775 kJ / 183 kcal

zsír:

1,7 g

1,1 g

- amelyből telített zsírsavak:

0,4 g

0,2 g

szénhidrát:

64 g

35,2 g

- amelyből cukrok:

1,3 g

0,8 g

rost:

13,9 g

7,5 g

fehérje:

8 g

4,4 g

só:

0,01 g

0,8 g

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

·   270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

·   3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

·   40 g frissen facsart 100%-os citromlé

·   300 g langyos víz

·   ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).

5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).

1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 

Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje.

Adatok
Cikkszám
SZFFRRPGK1000
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!