A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápióka keményítő, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték
|
100 g lisztkeverékben
|
100 g kész kenyérben*
|
energia:
|
1407 kJ / 333 kcal
|
775 kJ / 183 kcal
|
zsír:
|
1,7 g
|
1,1 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
0,4 g
|
0,2 g
|
szénhidrát:
|
64 g
|
35,2 g
|
- amelyből cukrok:
|
1,3 g
|
0,8 g
|
rost:
|
13,9 g
|
7,5 g
|
fehérje:
|
8 g
|
4,4 g
|
só:
|
0,01 g
|
0,8 g
|
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.
|
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):Ropogós héjú illatos házi cipó recept
· 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
· 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
· 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
· 300 g langyos víz
· ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.
Elkészítés:
A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.