Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrost, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt.
Átlagos tápérték
|
100 g lisztkeverékben
|
100 g kész kifőtt
nokedliben*
|
energia:
|
1305 kJ / 311 kcal
|
433 kJ / 104 kcal
|
zsír:
|
2,1 g
|
3,2 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
0,7 g
|
1,1 g
|
szénhidrát:
|
49,1 g
|
10 g
|
- amelyből cukrok:
|
1,5 g
|
0,4 g
|
rost:
|
31 g
|
6,2 g
|
fehérje:
|
8,6 g
|
5,5 g
|
só:
|
0 g
|
0,7 g
|
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.
|
100g lisztkeverék energiatartalmából 248 kJ / 62 kcal energia származik élelmi rostokból.
|
|
|
|
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
|
Hozzávalók (350 gramm) nokedlihez:
- 70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
- 2 g só
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 25 g víz
Elkészítés:
Tegyünk a tűzhelyre kb. 2l vizet csipet sóval forrni.
Keverjük el a sót, a vizet és a tojást, majd öntsük hozzá a lisztet és dolgozzuk őket csomómentesre.
Míg a víz felforr, pihentessük a masszát.
Ekkor vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön a víz és szaggassuk bele a nokedlit/galuskát.
Közben többször keverjük át.
Vegyük vissza a hőfokot és forraljuk fel újból (kb. 3-4 perc főzési idő elegendő).
Végül hideg vízben szűrjük le.
Egyszerre csak a fenti adagot szaggassuk ki a vízbe, ha többet adagot készítenénk, azt másik főzővízbe szaggassuk.
Kiszerelés: 500 g
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.