Vitaking Lutein és Zeaxantin 20 mg - 60 db

Készleten van
Raktárkészlet:
Vitaking Lutein és Zeaxantin 20 mg - 60 db
Vitaking Lutein és Zeaxantin 20 mg - 60 db
Vitaking Lutein és Zeaxantin 20 mg - 60 db
Vitaking Lutein és Zeaxantin 20 mg - 60 db
Vitaking Lutein és Zeaxantin 20 mg - 60 db
Vitaking Lutein és Zeaxantin 20 mg - 60 db
Kiszerelés
60 db
Márkák
Szállítási idő
1-3 munkanap
2 790 Ft
Egységár: 47 Ft/db

lutein a szemben, a retinán található sárgafoltban nagy koncentrációban van jelen.  Az emberi szervezet nem tudja előállítani a luteint, ezért azt táplálkozásunkkal kell magunkhoz vennünk. 

Részletek

Lutein és zeaxantin

Miért fontos tápanyag a Lutein és zeaxantin? A retina középső részén található sárgafolt tartalmazza a szervezetben a legmagasabb mennyiségben a luteint és a zeaxanthint.

Az emberi szervezet nem tudja a luteint előállítani, ezért azt táplálkozásunkkal kell magunkhoz vennünk. Érdemes sok leveles zöldséget fogyasztani. A növényekben levő lutein jobban felszívódik ha az étkezés zsírokat is tartalmaz.
Amennyiben nem megoldható, hogy rendszeresen fogyasszon (legalább heti kétszer) lutein és zeaxantin tartalmú élelmiszereket, akkor lutein tartalmú étrend-kiegészítővel pótolhatja.
Érdekesség: A retina középső részén, a sárgafoltban vagy makulában (a makula latinul “macula lutea” azaz “sárgafolt”) találhatóak meg a látóideg-végződések a legsűrűbben, így ez a terület teszi lehetővé az éleslátást. Ha a “macula lutea” vagy sárgafolt megsérül a látómező közepe homályossá torzzá vagy sötétté válik.

Miben található meg a lutein és zeaxantin?

Megtalálható elsősorban leveles zöldségekben, például a kelkáposztában, spenótban,brokkoliban, cukkiniben, kukoricában. A növények a luteint elsősorban a kék színű fény elnyeléséért, valamint antioxidáns tulajdonsága miatt használják.  A zeaxantin az élelmiszereink közül legnagyobb mennyiségben a kukoricában található.

Mit jelent a “lutein” szó?

A lutein (a Latin lutea szóból, melynek jelentése sárga) egy sárga színű karotinoid, egy növényi festékanyag. A karotinoidok növényi vegyületek, ezeknek köszönheti a növények a különböző színeiket. A zeaxanntin a luteinhez hasonlóan szintén egy növényi vegyület.

Magas hatóanyagtartalom egy kapszulában, kiváló ár/érték arány!

A Vitaking Lutein terméke kapszulánként 20 mg Luteint és 1 mg zeaxantint tartalmaz. 

Tömeg 60 g
Kiszerelés

60

Napi ajánlott mennyiség

1 gélkapszula étkezés közben

Figyelmeztetés

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

ogyei-szam

18121/2016

Adatok
Vonalkód
5999561254388
Cikkszám
vitkir55
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!