Ezt az egzotikus gyümölcsfélét Kolombusz Kristóf fedezte fel 1493-ban Guadalupe szigetén. Az őslakosok „nana” néven ismerték. Hosszú ideig csak az íze miatt fogyasztották. A növény egy bromelin nevű enzimet tartalmaz, amely főleg a kocsányban koncentrálódik. Bármennyi ananászt eszünk is tehát, nem kapunk a bromelin jótékony hatásából. Ezért érdekes megoldás a növény teljes kocsányának elporítása és kapszulába töltése, hogy így szedhető legyen.
Felhasznált rész:
a szár 400 mg fagyasztva őrölt teljes növényi por kapszulánként
11635/2012 OÉTI
Figyelmeztetések:
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A készítményt gyermekek elől elzárva tartandó, száraz, hűvös, sötét helyen.