A kókuszvirág cukor, valóban a kókusz virágjából készül. Már az előállítása is lenyűgöző, amit kétlépcsős folyamat jellemez:
- Először bemetszést ejtenek a kókuszpálma virágain, és több napon keresztül „csapolják” nedvüket. A hatalmas konténerekben összegyűjtött sűrű nektárnak a 80%-a víz.
- Ezért a következő lépcsőben, alacsony hőmérsékleten, és kíméletesen elpárologtatják a virágnektárban található vizet, mely először sziruppá sűrűsödik, ezt követően pedig kikristályosodik.
És ez már maga a kókuszvirág cukor! – ami vegán, gluténmentes, Paleo és Diétás étrend része, Alacsony glikémiás indexel.
Mikor válaszd a kókuszvirág cukrot édesítőként?
- ha fehérítetlen, finomítatlan, egészséges alternatívát keresel cukor helyett
- ha nem elsődleges szempont a legalacsonyabb glikémiás index
- ha mellékízmentes édesítőt szeretnél
- ha fontos, hogy ne csak édes legyen, de tápanyagokat is tartalmazzon
- ha szempont, hogy receptjeidben 1:1 arányban helyettesíthesd az asztali cukrot vele (nem kell átváltani, számolgatni)
- ha valóban természetes cukorpótlót keresel
- ha nem bírod a nyírfacukrot, hasmenésed van tőle
- ha gluténmentes vagy paleo diétát követsz
Összetevők: 100 % Kókusz (Cocos Nucifera) virág cukor
Felhasználási javaslat: Édesítőereje a cukorral egyező. Nagyon könnyen oldódik, használható önmagában édesítőszerként, mivel hőálló, sütéshez-főzéshez is kiváló.
Kiszerelés: 1000 g