Ez a kókuszzsír a kókuszdió húsából készül, vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel.
A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket.
Nem hidrogénezett, azaz nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak.
A szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsírnak nagy előnye, hogy nincs illata, az illatanyagok a kókuszhús szárításakor kikerülnek belőle.
Az íze sem olyan, mint a zsírnak vagy olajnak – teljesen semleges, talán a teavajra emlékeztet halványan.
Zsír vagy olaj?
Nincs különbség. 23 C-fok alatt fehér és zsírnak néz ki, felette pedig megolvad, átlátszó és olajnak hívjuk.
- Meg lehet enni, süthetsz, főzhetsz vele, de még a bőrápolásra is ajánlható.
- Sütésre az egyik legalkalmasabb természetes olaj, mert ellenáll a hevítéssel létrejövő oxidációnak (240°C). Stabil kémiai szerkezete okán többször is fel tudjuk használni, ha leszűrjük, hiszen nem oxidálódik, nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok, transzzsírok.
- Cukorbetegeknek ideális hozzávaló a konyhában. (A glikémiás indexe: 0!)
- Minden diétába beilleszthető, még Paleosok és Vegetáriánusok is főzhetnek vele. (Még a legszigorúbb vegán vegetáriánusok is.)
Összetevők: 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszolaj
Átlagos tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia: 3650 kj / 890 kcal,Összes zsír: 100 g, Telített zsír: 90 g , Egyszeresen telítetlen: 8 g , Többszörösen telítetlen zsír: 2 g, Szénhidrátok: 0 g, Fehérje: 0 g, Vas: 0,3 ppm
Származási hely: Indonézia
Felhasználási javaslat:
Megeheted, süthetsz és főzhetsz vele, de még a bőrödre is kenheted!
Természetes, könnyen emészthető növényi zsiradék.
Szűrés után többször is felhasználható!