A lenmagliszt nem egyszerűen csak a lenmag őrleménye.
Hideg sajtolásos eljárással kipréselik a lenmagból az olajat, és az így nyert lenmagkoncentrátumot megőrlik. - Ez a lenmagliszt!
A lenmag minden előnyös tulajdonságával rendelkezik, csak koncentráltan.
Magas a rostanyag tartalma, amit diétázók is beépíthetnek étrendjükbe.
Fehérje tartalma, miatt vegetáriánusok és Paleosok is előszeretettel fogyasztják.
Alacsony a szénhidrát és zsírtartalma, számos ásványi anyagot és vitamint és omega-3-at is tartalmaz.
Összetevők: 100% természetes hidegen sajtolt lenmagliszt
Felhasználási javaslat:
Használható önmagában, joghurtban, kefirben, müzliben elkeverve, vagy más maglisztekkel kombinálva, sütéshez-főzéshez, sűrítéshez.
A belőle készített kenyér, péksütemény rövidebb idő alatt barnul és ropogósabb.