LR Health & Beauty Mind Master Red vitamin komplex 500 ml

Készleten van
Raktárkészlet:
LR Health & Beauty Mind Master Red vitamin komplex 500 ml
Szállítási idő
2-3 munkanap
Kiszerelés
Ízesítés
4 490 Ft
Egységár: 8,98 Ft/ml

Hozzájárul többek között

 • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
 • az idegrendszer normál működéséhez
 • a normál pszichológiai funkció fenntartásához
 • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • a normál szellemi működés fenntartásához
 • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • fogyasztási javaslat: napi 80 ml
 • mindennapi kísérőnk a szabadidős tevékenységekben, sporthoz, iskolában, stb.
Részletek

Mind Masterről általánosan

Napjainkban a világ első számú problémája az állandó rohanás és az ezzel járó stressz lett. A jelenség mindenki számára ismert: egyaránt érinti a diákokat és a felnőtteket, mindenkit, aki intenzíven dolgozik és próbálja összeegyeztetni a családi és szakmai feladatait. Mindannyian szeretnénk az életünket teljes mértékben élvezni, eredményesen összeegyeztetve szerteágazó felelősségeinkkel, és még sikeresek is lenni. Mindig kell valamit tevékenykedni, hiányzik a pihenésre fordítható idő. Kevésbé rendezetten élünk a világban mint ezelőtt, sokkal több teher hárul ránk és minden olyan gyorsan történik, hogy nehéz az eseményekkel lépést tartani. Ilyen intenzív életvitel mellett mindenkinek időt kell szánnia arra, hogy optimálisan lássa el tápanyagokkal szervezetét.

OXIDATÍV STRESSZ

A stressz energiáink gyilkosa. Növeli a szervezetben a szabadgyökök mennyiségét, amelyek megtámadják a sejteket és a sejtszerkezeteket. Ezt az állapotot nevezzük “oxidatív stressznek”, ami a hatékonyságunk csökkenését eredményezi. Gyorsan elfáradunk, kimerültnek érezzük magunkat és nem tudunk koncentrálni. 

ÉRDEKES TÉNYEK

Korábban úgy vélték, hogy a stressz életveszélyes helyzetekben védelmezi a szervezetet. A megnövelt adrenalin szint segített erőt gyűjteni a vadászoknak, és sok esetben magát a túlélést jelentette. Azonban az idők változnak. Az adrenalin segít, hogy jobb eredményeket és jobb fizikai erőnlétet érjünk el, ugyanakkor gyakran ártalmas a szervezetünk más funkcióira. 

TIPP

Hogyan viselkedünk leggyakrabban stresszes szituációkban? Sietve bekapunk néhány falatot és kávéval, cigarettával, édességekkel éljük túl a napot… Egy gyors vacsorát követően jön a rövid, korántsem pihentető alvás, ami még inkább fokozza az oxidatív stresszt! Ugyanakkor a stressz miatt főként vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre lenne szükségünk. Ezeknek köszönhetően képes a szervezet megvédeni magát a negatív hatásoktól, és előállítani a másnaphoz szükséges új energiát. 

INFORMÁCIÓ A HATÓANYAGOKRÓL

Az E-vitamin a legfontosabb antioxidáns, ami minimalizálja a szabad gyökök hatására kialakuló  sejtszervecske károsodást. Az antioxidáns tulajdonságának köszönhetően lassítja az öregedési folyamatot és vízhajtó hatása is van. Elkerülhetetlenül szükséges néhány más fontos anyag bevitele a szervezetbe a stressz alatt, mivel a stressz növeli ezek felhasználását a szervezetben, és csökkenti ezen anyagok szintjét a vérben, egyidejűleg csökkenti az érzékeny szervek ellenálló-képességét a stressz terheléssel szemben. 

rezveratol megtalálható a szőlőszem héjában és magjában, a bogyósokban valamint a fekete ribiszkében. Széleskörű védelmet biztosít a sejteknek, szöveteknek és az egész szervezetnek; pozitív hatással van a szív- és érrendszerre. A New York-i Tudományos Akadémia által 2011-ben megjelentetett tanulmányok azt mutatják, hogy rezveratol megcélozza az agyban lévő sejteket – az aztrocitákat, amik szerepet játszanak az agyban zajló elektrokémiai folyamatokban, a színpatikus ingerületátvitelben. A kutatások szerint a stressznek kitett növények, mintegy védekezési formaként, fokozott mennyiségben termelik a rezveratolt. A francia szőlőkre jellemző az a tulajdonság, hogy a szőlőszemeket megtámadó szürkepenész (Botrytis cyneres) ellen a növény rezveratol termeléssel védekezik, ami aztán belekerül a borba is.  

zöld tea gazdag forrása az úgynevezett flavonoidoknak. A fekete teával ellentétben sokkal több egyszerű flavonoidot – katechint tartalmaz. A 2012-ben a Molkeuláris Táplálás és Élemiszer Kutatás magazinban megjelent kínai tanulmányok szerint a zöld tea javítja az emlékezőképességet és a térérzékelést. A zöld tea legfőbb összetevője – Epigallokatechin-gallát (EGCG) közvetlen hatással van az idegsejtképződésre és kapcsolódásukra. Habár a zöld tea jótékony hatását kimutató tudományos munkák száma folyamatosan növekszik, még nem bizonyított minden, ezért van még terepe az új felfedezéseknek, amik alátámaszthatják, hogyan lehet még a természetnek ezt a „csodáját” felhasználni.  

klorofill egy növényi „festék”, aminek révén a növények lélegezni és fejlődni tudnak. A legfőbb alkotórésze a magnézium. Az egyik legfontosabb élelmiszer összetevő, ami szerepet játszik mind a kiválasztó rendszer, mind a bélrendszer és főleg a máj működésében. A zöldségek tartalmaznak klorofillt, főleg a leveles zöldség fajták. A klorofill a vassal együttesen szerepet játszik a hemoglobin képződésében, így aztán fontos szerepe van a szív, az izmok és az idegrendszer működésében. 

vas fontos biogén elem, és számos fontos feladatot lát el a szervezetben. Részt vesz a vér és az izmok oxigén szállításában, a sejtek energiatermelő folyamataiban (szerepet játszik a vörös vértestek és a hemoglobin képződésben), fokozza az ellenálló képességet, segíti az idegrendszer működését (segít leküzdeni a fáradtság és kimerültség érzését).  

B-vitaminok (B1, B2, B6, B12) az idegrendszer megfelelő működéséhez szükségesek, segítenek leküzdeni a stresszt és hozzájárulnak a pihentető alváshoz. A B12-vitamin lényeges a vérképződéshez, részt vesz a sejtek energiaképzési folyamatában. Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

tiamin az élelmiszerek fontos összetevője.  Pozitív hatással van az idegrendszerre és a pszichológiai funkciókra, ólom vagy arzén mérgezés, dohányzás esetén fokozott bevitele szükséges. Hiánya fáradékonyságban, ingerlékenységben, étvágytalanságban és puffadásos tünetekben jelentkezik.

folsav szükséges a magzat megfelelő fejlődéséhez.

Q10 koenzim a vitaminokhoz hasonló anyag, minden sejtben jelen van kivéve a vörös vértesteket és a szemlencsét. Kiemelt jelentősége van az ételek kémiai energiává alakításának folyamatában, a legmagasabb koncentrációban a legnagyobb energiaigényű szervekben fordul elő, mint a szív, a tüdő és a máj. Az évek múltával a szervezet saját Q10 koenzim előállítása a szövetekben történő előfordulásával együtt csökken. A magas koleszterinszint kezelésére szolgáló gyógyszerek is jelentősen csökkentik a Q10 szintet. A Q10 kutatásával foglakozó angol P. Mitchell 1978-ban Nobel-díj elismerésben részesült. 

Napjainkban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül a szelén. Hosszú időn keresztül történő alacsony bevitele negatívan befolyásolja az immunrendszer működését. Az optimális mennyiségnél kevesebb szelén bevitele esetén a folyamat kedvezőtlenül hat az immun- és a gyulladások elleni reakciókra.  A szelén, mint a szelenoproteinek alkotórésze, antioxidáns szerepet játszik a szervezetben.

kolin az acetylkolin alkotóeleme. Az Észak-Karolinai Egyetemen végzett kutatások és más tanulmányok bizonyították fontosságát az emlékezőképesség fejlődésében.

A Mind Master 36% tiszta aloe vera ivógélt tartalmaz.

Dr. Tomaš Kampe cikke alapján készült. 

JELLEMZŐK

A Mind Master egyedülálló termék, amelyet kizárólag a mai korban csaknem mindenkit érintő stressz témájának szentelt az LR. A stressz égető kérdés mindnyájunk számára, teljen a napunk jó része az irodában, a háztartásban, fizikai munkával vagy tempós mentális munka közepette.

A Mind Masterben található antioxidánsok, a rezveratrol, a zöld tea, az E-vitamin és a szelén hatékonyan semlegesítik a szabad gyököket. A klorofill, amely a növények energiatermeléséért felel, további támogatást nyújt a stressz kezeléséhez. Eközben a különleges, egymással kapcsolódó mikrotápanyagok, B1-, B9-, B12-vitamin, kolin, vas, Q10 koenzim és L-karnitin segítik a fizikai és mentális energiaszint növekedését. Ez az ún. Green Formula, amely felelős a Mind Master hatékonyságáért.

A Mind Master Red szőlő ízesítésű. Mikrotápanyagai segítenek az energiaszint növelésében és fenntartásában, a B-vitaminok növelik, támogatják a mentális teljesítőképességet, és ha több az energiánk, a stresszhelyzetekkel is könnyebben birkózunk meg.

HATÉKONYSÁG

A Mind Master kettős fronton támad a stressz és következményei ellen. Először is csökkenti a stressz hatásait, a benne található hatóanyagok védik a testet és a test sejtjeit az oxidatív stressztől - vagyis a szabad gyökök elszaporodásától, amelyek száma stressz hatása alatt gyorsan nő. Az elszaporodó szabad gyökök hatására csökken a koncentrációs képesség, nő a fáradékonyság, a hangulatunk romlik, és akár depresszív tünetek is jelentkezhetnek. A Mind Master mikrotápanyagai mindeközben segítenek az energiaszint növelésében és fenntartásában, a B-vitaminok növelik, támogatják a mentális teljesítőképességet, és ha több az energiánk, a stresszhelyzetekkel is könnyebben birkózunk meg.  A Mind Masterhez kifejlesztett különleges, stresszcsökkentő hatóanyagkombináció és teljesítménynövelő összetevők régóta ismertek, ebben a kombinációban azonban abszolút egyediek. A piacon kínált stresszcsökkentő vagy teljesítménynövelő termékek általában ezek közül csupán az egyikre építik a hatásmechanizmust. Vagy a stresszcsökkentés, vagy a mentális energia, vagy a fizikai energia növelését célozzák. A Mind Master fejlesztői egyetlen flakonba zárták mindezeket a hatóanyagokat. 

FOGYASZTÁSI JAVASLAT

Napi 1x80 ml, lehetőleg étkezés után. Ne lépd túl az ajánlott napi menynyiséget. Figyelj a változatos és kiegyensúlyozott étrendre, valamint az egészséges életmódra. Tartsd távol a gyermekektől.

AZ EFSA* ÁLTAL TUDOMÁNYOSAN BIZONYÍTOTT

A mikrotápanyagok hozzájárulnak:

 • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz1
 • az idegrendszer normál működéséhez
 • a normál pszichológiai funkció fenntartásához
 • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • a normál szellemi működés fenntartásához
 • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 1. A tiamin és a B12-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 2. A B12-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
 3. A B12-vitamin hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 4. A B12-vitamin és a vas hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
 5. A vas hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.
 6. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

*  European Food Safety Authority

TANÚSÍTVÁNYOK A FRESENIUS Intézet minősítő pecsétjével.

Összetevők: Mind Master Red: Aloe vera barbadensis miller zselé (USA/Mexiko 36%), víz, szőlőcukor, stabilizátor (xantán), kivonatok (szőlő, zöldtea, rezveratroltartalmú  szőlőhéj), L-karnitin-L-tartrat, antioxidálószer (L-aszkorbinsav), koenzim Q10, vitaminok (tiamin-mononitrat, folsav, B12-vitamin, DL-alpha-tocopherilacetat), savanyítószer (citromsav), vas(III)-firofoszfát, konzerválószer (kálium-szorbát), édesítőszer (steviol-glükozid), kolin-bitartrat, nátrium-szelenit, színezék (klorofil).

Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Adatok
Ízesítés
Red
Cikkszám
lr21
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!