Napfényvitamin HistaminBalance Plus probiotikum 60 db

-8%
Napfényvitamin HistaminBalance Plus probiotikum 60 db
Napfényvitamin HistaminBalance Plus probiotikum 60 db
Napfényvitamin HistaminBalance Plus probiotikum 60 db
Napfényvitamin HistaminBalance Plus probiotikum 60 db
Kiszerelés
60 db
Márkák
Szállítási idő
1-3 munkanap
6 900 Ft
6 350 Ft
Kezdete: 2021.07.23   A készlet erejéig!
Egységár: 106 Ft/db
Bélflóra támogatás hisztamin intolerancia esetén
Részletek

Abban az esetben, ha valaki a szokásostól eltérő módon reagál a hisztamin szintjének növekedésére, azaz túlérzékenységi reakció alakul ki (tüneteket produkál) hisztamin intoleranciáról beszélhetünk. A szervezet hisztamin szintje növekedethet magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztása, allergének, intoleranciát kiváltó anyagok, parazita fertőzések hatására, a hisztamin anyagcsere zavara, receptor hiba vagy a hisztamin lebontásért felelős DAO enzim elégtelensége miatt. A hisztamin érzékenységnek változatos tünetei lehetnek, széles skálán mozgó kellemetlenségek sorozata, melyek külsőleg és belsőleg is megmutatkozhatnak.

Hogyan ismerhetjük fel ezt az intoleranciát, melyek a legjellegzetesebb tünetek?

  • Bőrelváltozások: arcbőr kipirulása, vöröses foltok, kiütések, bőrviszketés
  • Légúti tünetek: tüsszögés, orrfolyás, fulladás, nehézlégzés, köhögés
  • Emésztőrendszeri tünetek: hasfájás, hasi görcsök, hasmenés, puffadás, hányinger, hányás
  • Szív- és érrendszeri panaszok: heves szívdobogás érzés, vérnyomás ingadozás, migrénes fejfájás, hőhullámok, fokozott izzadás

A tünetek döntő többségének kialakításában a hisztamin gyulladáskeltő hatása, a belekben, erek falában és kis légutakban található simaizomzat hisztamin okozta összehúzódásai, görcsei vesznek részt, valamint az erek áteresztő képességének fokozásával elősegíti a szöveti ödémát is, így duzzanat jön létre. Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése, valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom támogatása.

Bélflóra támogatás hisztamin intolerancia esetén

A hisztamin érzékenyek étrendjének az egyik legsarkallatosabb pontja a bélflóra táplálása. Jól tudjuk, hogy számukra semmilyen fermentált élelmiszer nem jöhet szóba, mivel a fermentált, erjesztett, mikroorganizusok által feldolgozott élelmiszerek magas hisztamin tartalommal rendelkezhetnek, amelyek fokozhatják az intoleranciából adódó tüneteket és súlyosbíthatják a rosszulléteket.

Mivel tápláljuk, védjük és regeneráljuk a mikrobiomunkat, ha hisztamin intoleranciában szenvedünk?

  • Rostok fogyasztása: teljesen egészséges emberek számára is ajánlott a napi 30-40 gramm rost elfogyasztása, ez hisztamin érzékenyeknél még nagyobb szerepet kap és ennél többet is elfogyaszthatnak, hiszen az élelmiszer rostok biztosítják a jótékony törzsek szaporodását, fennmaradását a bélrendszerben
  • Probiotikumok, szimbiotikumok fogyasztása
  • Hisztamin diéta szerinti zöldség és gyümölcs fogyasztás (a bennük található természetes rosttartalom miatt)

Komoly gondban van az a hisztamin érzékenységgel élő, aki probiotikus kúrával
szeretné egy kicsit feltuningolni a bélflórája állapotát

Jól tudjuk, hogy időnként valóban szükség van a mikrobiom faji sokféleségének növelésére, a jótékony törzsek táplálására, hiszen az őket károsító tényezők napi szinte hatnak ránk. Azt is tudjuk, hogy az egészséges mikrobiom közvetlenül képes pozitívan befolyásolni az idegrendszert, az immunrendszert, az emésztési folyamatokat, a hormonháztartást vagy éppen a vércukorszintünket, valamint gátolni a gyulladásokat, az ételtintolerancia és Lyukas bélből eredő károsodásokat és a túlérzékenységi reakciókat nevezzük egyszerűen allergiás tüneteknek őket és igen a szervezet hisztamin lebontását, hisztamin egyensúlyát is. [1-2]

Miért állítjuk, hogy komoly gondban vannak a “hisztaminosok”? A magyar, de akár a nemzetközi piacról is elmondható, hogy 90%-ban olyan probiotikumokat kínálnak a gyártók, melyek leginkább hisztamin-, illetve tiramin termelő tulajdonságuknál fogva fokozhatják a szervezet hisztamin szintjét és jelentősen ronthatják a betegek életminőségét. Sok esetben sem az orvos sem a beteg nem ismeri fel a hirtelen fellépő rosszullétek valódi okát, amit a helytelenül kiválasztott probiotikum is okozhat.

 Hisztamin termelő baktériumok (az ilyen probiotikumok kerülendők a kifejezetten hisztamin intoleranciával küzdők számára)
  • Lactobacillus casei
  • Lactobacillus Bulgaricus
  • Streptococcus thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii
  • Lactobacillus helveticus
 Hisztamin intolerancia esetén javasolt probiotikumok [3-7]
  • Bifidobacterium infantis
  • Lactobacillus gasseri
  • Bifidobacterium breve
  • Bifidobacterium bifidum
  • Lactobacillus salivarius
  • Lactobacillus rhamnosus (különösen GG) – Segítheti az hízósejtek stabilizálását és csökkentheti a hisztamin receptorok érzékenységét, miközben gyulladásgátló hatást fejt ki
  • Bifidobacterium longum – hisztamin degradáló probiotikum. Elősegítheti az étkezés utáni gyulladásos reakció csökkentését és megakadályozhatja vagy javíthatja a bél hiperpermeabilitását („szivárgó bél szindróma”)
  • Bifidobacterium lactis – Elősegítheti a hisztamin és a tiramin lebontását
  • Lactobacillus plantarum – Segítheti a biogén aminok lebontását

Egy hatékony alternatíva: HistaminBalance Plus

A HistaminBalance Plus készítmény egy hiánypótló termék a magyar étrend-kiegészítő piacon is, hiszen kifejezetten olyan jótékony törzseket tartalmaz, melyek nem csupán nem rendelkeznek hisztamin termelő tulajdonsággal, de elősegíthetik a szervezet hisztaminjának lebontását, degradációját, azaz egy egészségesebb hisztamin egyensúly létrejöttét.

  • A termékben található 5 féle törzs fogyasztása tiramin szint növekedéssel sem jár, így a hisztamin intoleranciával küzdők mellett a tiramin érzékenyek, migrénes fejfájással küzdők, illetve D-laktát érzékenységben szenvedők is fogyaszthatják.
  • A készítmény szimbiotikum, hisz kíméletes glükomannán rostanyagot is tartalmaz
  • Kapszulánként kimagasló 23 milliárdnyi jótékony baktérium
  • Az amerikai DuPont cég FloraFit® törzseit felhasználva került kifejlesztésre termékünk, mely elnevezés szabadalmaztatott, klinikailag tesztelt jótékony baktériumokat  jelöl és különlegességük, hogy akár 2 évig is megőrzik csíraszámukat szobahőmérsékleten
  • Dupla védelem, hogy a baktériumok valóban ott tudják kifejteni hatásukat, ahol szükség van rájuk: a felhasznált törzsek gyomorsaválló tulajdonsággal bírnak, ezen kívül a VEGAN gyomorsav-ellenálló kapszula is védelmet nyújt a baktériumoknak a gyomorban és patkóbélben található kedvezőtlen viszonyokkal szemben

Felhasznált jótékony törzsek: Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum

 

Aktív összetevők 1 kapszulában C.F.U.
Bifidobacterium longum subs. infantis (Bi-26) 6 milliárd
Bifidobacterium longum (Bl-05) 6 milliárd
Lactobacillus rhamnosus (GG) 4 milliárd
Bifidobacterium lactis (Bl-04) 4 milliárd
Bifidobacterium bifidum (Bb-06) 3 milliárd

C.F.U.: az élő kolóniaképző egység (baktériumok) mennyisége

PszichoBiotikum összetevői: konjak gyökér kivonat (95% glükomannán), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló), Bifidobacterium longum subs. infantis (Bi-26), Bifidobacterium longum (Bl-05), Lactobacillus rhamnosus (GG), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum (Bb-06)

Kiszerelés: 60 db VEGAN kapszula (cellulóz alapú, színezékmentes)

Javasolt napi adag: 1 kapszula

Fogyasztási javaslat: bevehető reggel vagy este éhgyomorra bő folyadékkal vagy étkezések közben kevés folyadékkal (étkezés közben nem javasolt a sok folyadék elfogyasztása, hiszen az emésztő enzimek hígítása rontja az emésztési folyamat minőségét)

Tárolás: lehetőség szerint hűtve, párától védve tárolandó a baktériumok élettartamának megőrzése végett

A HistaminBalance Plus problémaspecifikus probiotikum nem gyógyszer! A készítmény semmilyen orvosi kezelést nem hivatott helyettesíteni! Betegség esetén mindenképpen forduljon szakorvoshoz! A készítmény fogyasztása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét is!

Tudományos hivatkozások:

1. Spiller, R. (2008), Review article: probiotics and prebiotics in irritable bowel syndrome. Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 28: 385–396. doi: 10.1111/j.1365-2036.2008.03750.x

2. Barcik, W. et al. (2017) Immune regulation by histamine and histamine-secreting bacteria. Current Opinion in Immunology. 48:108-113. doi: 10.1016/j.coi.2017.08.011.

3. Izquierdo-Casas, J. et al. (2018) Diamine oxidase (DAO) supplement reduces headache in episodic migraine patients with DAO deficiency: A randomized double-blind trial. Clin Nutr. doi: 10.1016/j.clnu.2018.01.013.

4. Oksaharju, A. et al. (2011) Probiotic Lactobacillus rhamnosus downregulates FCER1 and HRH4 expression in human mast cells. World J Gastroenterol. 17(6): 750-759. doi: 10.3748/wjg.v17.i6.750.

5. Deepika Priyadarshani, W. M. and Rakshit, S. K. (2011), Screening selected strains of probiotic lactic acid bacteria for their ability to produce biogenic amines (histamine and tyramine). Inter J Food Sci & Tech. 46: 2062–2069. doi: 10.1111/j.1365-2621.2011.02717.x

6. Dev, S. et al. (2008). Suppression of histamine signaling by probiotic Lac-B: a possible mechanism of its anti-allergic effect. J Pharmacological Sci. 107(2), 159-166

7. Maintz, L and Novak, N. (2007) Histamine and histamine intolerance. Am J Clin Nutr. 85(5):1185-1196.

Adatok
Cikkszám
napvitamin10
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!