• Vegán, GMO-és gluténmentes
  • Bio és organikus összetevők

A Supergreens Céklapor fő hatóanyagát kíméletesen szárítják és őrlik, így biztosítva az eredeti tápanyagtartalom megőrzését. A termék érett, hámozott és szárított vörös céklából készül, ennek köszönhető a készítmény egészségesen ragyogó, vörös színe. Rendkívül tápláló, nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, valamint gazdag A-, B- és C-vitaminban, káliumban, magnéziumban és vasban. A céklából nyert, 100 %-ban természetes por a friss növény valamennyi jótékony hatásával koncentrált formában rendelkezik. A cékla nagy mennyiségben tartalmaz, a szervezet egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. A céklapor készítmény organikus összetevőkből készült, vegán, továbbá GMO-, hozzáadott színezék- és gluténmentes.

A vörös céklát évezredek óta termesztik mérsékelt éghajlatú területeken. Különösen népszerű szuperélelmiszernek számít az extrém megterhelést okozó, úgynevezett állóképességi sportokat űzők körében. Emellett, a májtisztítás természetes gyógymódját is jelentheti, hiszen A-, B- és C-vitamin, foszfor, jód, kalcium, magnézium és réz gazdag forrása. Mindemellett magas vastartalma révén fokozza a vörösvérsejt termelődést, így vérszegénység esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Antioxidáns hatását megsokszorozza az A-vitamin provitaminjaként ismert béta-karotin, a flavonoidok, valamint a cékla vörös színét adó betalain, amelyek hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez és a már kialakult tünetek enyhítéséhez.

A cékla erősíti az immunrendszert, így a vírusos és bakteriális megbetegedések ellen is felveszi a harcot, illetve megfázás esetén is alkalmazható. Emésztési zavarok esetén is jó hasznát vehetjük, hiszen mérsékli a túlzott gyomorsavtermelést, gyorsítja az anyagcserét, és a széklet (ezáltal a mérgek) távozását a bélrendszerből. Hatékony vitalizáló, fogyasztásával jelentősen megnő a szervezet energiaszintje. Különösen javasolt sportolóknak, nehéz fizikai és szellemi munkát végzőknek, mivel a cékla jelentősen növeli a teljesítőképességet és a szervezet energiaszintjét. A Bio Céklapor fogyasztása továbbá minden olyan személynek ajánlott, aki élvezni akarja a vörös cékla jótékony egészségügyi hatásait. Felhasználása igen sokrétű, így akár folyadékba, levesbe, főzelékbe, vagy salátákhoz keverve is elfogyasztható.

Összetevők

  • 100% organikus vörös cékla (Beta vulgaris Ruba) őrlemény

Tápanyagtartalom/ 100 g:

  • Energia: 1361 kJ/326 kcal
  • Zsír: 29 g (ebből telített zsírsavak: 1.8 g)
  • Szénhidrát: 11 g (ebből cukrok: 3.6 g)
  • Fehérje: 7,1 g
  • Só: 0,8 g1
  • Mangán: 2,9 g
  • B1-vitamin: 5,6 mg
  • Vas: 37 mg

Alkalmazás

Keverjünk el 2-3 teáskanálnyi céklapor készítményt 250-300 ml folyadékban, ami lehet turmix, gyümölcs- vagy zöldséglé. Adagolható müzlihez vagy joghurtba is. Használat után a csomagolás visszazárandó. Száraz helyen tárolandó.  Megjegyzés: a céklaportól a vizelet rózsaszínes színűvé válhat, ami teljesen normális.

A táplálékkiegészitő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.